Dressuur met de kar Mennen Pas de deux Vierspan mennen
Nederlands Shetland Pony Stamboek
Het Nederlands Shetland Pony Stamboek (NSPS) is opgericht in 1937 en één van de grootste stamboeken in Nederland en zelfs het grootste stamboek van Shetland pony's ter wereld.
Het stamboek is een vereniging met momenteel rond de 4.200 leden. Het NSPS heeft als doel het verbeteren en het behouden van het Shetland Pony ras. Daarbij verzorgt het NSPS een betrouwbare registratie van afstammingsgegevens en selecteert door middel van keuringen, afstammelingenonderzoeken en ABOP-proeven.
Er zijn ruim 500 hengsten met een officiële licentie van het NSPS beschikbaar voor de Shetland Pony fokkerij. Jaarlijks dekken zij samen zo'n 7.500 merries. Uit deze dekkingen worden elk jaar ruim 4.500 veulens geregistreerd.
Maandelijks geeft het NSPS het magazine "De Shetland Pony" uit. In dit blad worden leden op de hoogte gehouden over onder andere het beleid en ontwikkelingen in de fokkerij, verzorging van de pony, verslagen van wedstrijden en activiteiten. In 2008 heeft het Nederlands Shetland Pony Stamboek "Jong NSPS" opgericht, een commissie die zich richt op activiteiten voor en door jongeren georganiseerd.
Op de site www.shetlandponystamboek.nl staat van alles te lezen over het stamboek: activiteiten, nieuws, stamboekzaken en evenementen.
Contact
npsNederlands Shetland Pony Stamboek
Nieuwstad 89
7201 NM Zutphen.
Tel: 0031 (0) 575 – 518063
Mail: info@shetlandponystamboek.nl
Web: www.shetlandponystamboek.nl

Deelnemende hengsten
No Mercy v. stal Brammelo
No-Mercy
Dit is een kleine maat hengst van 88 cm en goedgekeurd bij N.S.P.S. met een 2e Premie. No Mercy is een super mooi hengstje met een zeer goede stamboom.
Lees meer>>
Abdullah v Odoorn
Abdullah
Dit is een Blauwschimmel Mini hengstje van 85 cm. Abdullah heeft bij zijn definitieve goedgekeuring voor het N.S.P.S. een 2e premie ontvangen.
Lees meer>>
Xander v. 't Haveld
Xander
Dit is een super mooi geel Palomino Mini hengstje van 83 cm. en goedgekeurd voor het N.S.P.S.
Hij kan zeer goed bewegen en heeft een afstamming om van te dromen. Lees meer>>
Sander vd Kuene
Sander
Dit is een super mooi geel Palomino Mini hengstje van 87 cm. en goedgekeurd voor het N.S.P.S.
Hij is een zoon van de welbekende Barflat 20th Centery Boy. Lees meer>>
Siemen v. d. Menger
Siemen
Dit is een middenmaats hengst, hij is 94 cm groot en heeft voor bij de Shetlanders de zeer zeldzame kleur Isabel met sneeuwwitte manen en staart. Komende uit uitstekende bloedlijnen, is deze hengst ... Lees meer>>
Sander v. d. Menger
Sander
Dit is een kleine maats hengst van 89 cm die super kan bewegen en een afstamming heeft om van te watertanden, ook fokt hij leuk klein en zoals het er nu naar uitziet blijven de meeste afstammelingen ... Lees meer>>
Yoran van Axzent
Yoran van Axzent
Deze zwarte grote maat hengst meet 99 cm en is alleen nog maar bekroond met 1e premies!! Zijn moeder werd meervoudig kampioen. Zijn eerste jaargang veulens zijn veel belovend en ook alle .... Lees meer>>